Over ons, en dus ook over jullie

Welkom thuis

Dat is het gevoel dat de Nachtegaal je wil laten beleven. Dat was al zo toen het nog een kleine theeschenkerij was. In de loop van de vorige eeuw is de schenkerij gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot het pannenkoekenhuis zoals het nu is en blijft.

Kralingse Bos

Vanaf 1925 werden de eerste bomen geplant in het Kralingse Bos. Het Kralingse Bos was bedoeld als achtertuin van de Rotterdamse bevolking waar vooral de mensen uit de volkswijken behoefte hadden aan groen.

Theeschenkerij

Na WO2 werd het gehavende Bos weer in ere hersteld. In het boek: De achtertuin van Rotterdam staat dat er in het voorjaar van '49 twaalf nachtegalen hadden gebroed in het bos... Eind jaren '50 werd Theehuis de Nachtegaal geopend.

Pannekoekhuis de Nachtegaal

In 1977 ging Henk Molenaar, de toenmalige eigenaar, op verzoek van gasten pannenkoeken bakken. In de 27 jaar dat Henk Molenaar het pannenkoekenhuis bestierde werd het uitgebouwd tot de huidige omvang: een restaurant met 85 zitplaatsen en een aparte serre voor feesten en partijen.

Team

Zowel onze mensen in de keuken als onze collega's in het restaurant doen hun uiterste best om het jullie naar de zin te maken.

Gasten

Niet alleen honden zien we graag komen, ook hun baasjes zijn van harte welkom!